Potřebujete:
400 g loupané pohanky, 200 g žampionů nebo lesních hub, 2 větší mrkve, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 svazek hladkolisté petrželky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku mletého kmínu, 1 malou špetku soli.
Postup
1. Ve vroucí, lehce osolené vodě uvařte loupanou pohanku doměkka, trvá to přibližně 10 až 12 minut. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a nasekejte česnek. Očištěné houby a mrkev nakrájejte na tenké plátky.
2. Petržel nasekejte.
Na oleji orestujte cibuli a česnek, přidejte houby, okmínujte je, lehce osolte a nechte dusit 10 až 20 minut (žampionům stačí deset, tvrdší lesní hřibovité houby potřebují dvacet minut). Ke konci dušení přidejte 1 lžíci sekané petrželky a půl lžíce si nechte stranou na ozdobu.
3. Uvařenou pohanku potom promíchejte s dušenými houbami. Před servírováním posypte rizoto až na talíři petrželkou.
.