Suroviny na 4 porce
4 plátky kuřecího masa (à 250 g), 80 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu, sůl, pepř
Na dip: ½ cibule, 1 stroužek česneku, 400 g drcených sterilovaných rajčat, 100 ml červeného vína, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Postup:
1. Omyté a usušené plátky masa naskládáme do misky. Přelijeme je směsí z poloviny oleje, drceného česneku a nasekaného tymiánu. Necháme přes noc v chladnu odležet a občas obrátíme.
2. Dip připravíme tak, že nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji, přidáme najemno nasekaný česnek, rajčata a promícháme. Osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Necháme odpařit do zhoustnutí.
3. Před přípravou necháme steaky okapat, odstraníme zbytky tymiánu a česneku. Pak je opékáme na rozpáleném oleji, z každé strany asi 4 minuty Podle chuti osolíme a opepříme.
4. Podáváme s bramborou pečenou v alobalu, opečeným toastovým chlebem a dipem.