Díky této potravě je schopna včelí královna enormních výkonů, které nemají v živočišné říši konkurenci. Denně naklade až 3.000 vajíček, které činí dvojnásobek její hmotnosti. Mateří kašička je vzácná proto, že v každém úlu se jí dá získat jen málo.
Mateří kašička má řadu léčivých účinků, ale nejznámější je její použití v kosmetice. Skvěle regeneruje a vyživuje pokožku, zabraňuje jejímu stárnutí, omezuje tvorbu vrásek. Pomáhá při boji s pupínky, lidem s lupénkou a těm, kteří trpí ekzémy a bércovými vředy.
Tím ale výčet jejích zázračných účinků nekončí. S mateří kašičkou nic nezkazíte. Vždycky vám dodá energii a posílí imunitu a obranyschopnost organismu.
Zvlášť ceněná je při zánětech průdušek a ústní dutiny, je vhodná při nechutenství, zmírňuje příznaky menopauzy, léčí žaludeční vředy, posiluje játra a srdce, stimuluje kostní dřeň a zvyšuje odolnost vůči stresu.
Mateří kašička je nejcennější a nejvzácnější včelí produkt, který zvyšuje komplexní výkonnost člověka, působí proti vzniku civilizačních chorob, působí blahodárně na nervový a hormonální systém člověka, zpomaluje procesy stárnutí a působí pozitivně na prodlužování a kvalitu života.
Může ji užívat každý?
V přirozeném stavu se užívá 0,5g – 1g nalačno denně přímo pod jazyk. Necháte pod jazykem rozplynout, a po 3 minutách spolknete. Po užití je vhodné 30 minut nejíst. Takto ji užíváte denně 20 dní, pak následuje 30 dní pauza, a teprve pak se může opět užívat.
Kašičku skladujte v chladničce o teplotě do 8˚C. Vzhledem k tomu, že mateří kašička vzniká z květinového pylu, medu a výměšku slinných žláz včelích dělnic, lidé alergičtí na květinový pyl musí zahájit její používání opatrně. Dojde-li k alergické reakci, je třeba užívání mateří kašičky ihned přerušit. .