Chcete upéct krásný a rychlý moučník? S tradiční bábovkou vylepšenou čerstvými malinami a polevou sklidíte úspěch.
Suroviny
Na těsto – 180 g moučkového cukru – 350 g polohrubé mouky – 160 g másla – 150 g mandlí – 5 vajec – 150 ml smetany na vaření – 2 lžičky prášku do pečiva – 250 g malin
Na polevu – 150 g moučkového cukru – 30 ml citronové šťávy – 1 lžíce horké vody
Postup
1. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s máslem a cukrem do pěny. Přidejte smetanu, mouku promíchanou s práškem do pečiva, a mandle, které umelete. Vypracujte hladké těsto.
2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těsta. Nakonec vmíchejte omyté a osušené maliny.
3. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a nalijte do ní těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Propečenost ověřte špejlí.
4. Vychladlou bábovku polijte citronovou polevou, kterou připravíte tak, že horkou vodu smícháte s citronovou šťávou a pak postupně zašleháte moučkový cukr, až vznikne hladká hmota. Nechte zatuhnout v lednici.