Zmrzlina získá skvělou chuť, když pokapete maliny před pečením balsamikovým octem.
Suroviny na 10 porcí:
500 g malin, 130 ml javorového sirupu, 250 ml konzervovaného kokosového mléka, 1 vanilkový cukr
Postup:
1. Maliny rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 10 min v troubě předehřáté na 200 °C.
2. Pak je necháme 5 min. vychladnout. I s vypečenou šťávou je přendáme do misky a počkáme, dokud nemají pokojovou teplotu.
3. Maliny a polovinu javorového sirupu promícháme. V jiné míse vyšleháme z kokosového mléka, zbytku sirupu a cukru krém.
4. Ten pak přilijeme k malinám, zamícháme a rozdělíme do formiček na nanuky. Přidáme doprostřed dřívko a 5 hodin mrazíme.