Vypadá exoticky. Nejlepší je ho naservírovat s jasmínovou rýží.
Ingredience:
2 lžíce oleje
2–3 lžíce zelené kari pasty
600 g kuřecích stehen
400 ml kokosového mléka
150–200 ml vody
1 lilek
1–2 lžíce rybí omáčky
1 lžička cukru
červené chilli na dozdobení
limeta k podávání
Postup:
Na oleji velmi krátce orestujte kari pastu.
Přidejte na kousky nakrájená kuřecí stehýnka a opečte je ze všech stran.
Přilijte kokosové mléko a vodu, přidejte lilek a vařte 10–12 minut až do jeho změknutí.
Vmíchejte rybí omáčku a cukr, krátce provařte.
Kari podávejte v miskách a dozdobte ho čerstvým chilli, bazalkou a také limetou.
Tohle kari vypadá fakt luxusně, určitě ho vyzkouším uvařit doma! Miluju exotické chutě a jasmínová rýže je k tomu pecka.