Můžete ji jíst jen tak. Ale hodí se také k zeleninovému salátku.
Ingredience:
4 velké brambory
2 kuřecí prsa
1 cibule
2 stroužky česneku
150 g čedaru
sůl, pepř
olivový olej
Na dip:
200 g hustého bílého jogurtu
2 stroužky česneku
šťáva z ½ citronu
sůl, pepř
čerstvá pažitka na posypání
Postup:
Brambory omyjte, osušte, propíchejte vidličkou a potřete trochou oleje se solí. Pečte v troubě při 200 °C asi 1 hodinu, dokud nebudou uvnitř měkké.
Kuřecí osolte, opepřete a vložte do pekáčku s nasekanou cibulí a česnekem. Podlijte vodou, zakryjte a pečte při 180 °C asi 50 minut. Poté maso natrhejte vidličkami.
Jogurt promíchejte s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Upečené brambory nařízněte, vnitřek trochu načechrejte vidličkou, posypejte nastrouhaným čedarem a dejte na chvíli do trouby, aby se sýr roztekl. Poté naplňte trhaným kuřecím masem, přidejte lžíci dipu a posypejte pažitkou.
Článek mě dost inspiroval, hned bych si tu bramboru dala. Výborně to může pasovat k lehkému salátu.
Jako, tohle bude určitě pecka! Jednoduchý recept a ty suroviny mi přijdou úplně v pohodě. Jdu do toho!
Tohle je super nápad na rychlou, ale chutnou večeři. A dip z bílého jogurtu je skvělý tip, určitě vyzkouším!
Tak tohle vypadá naprosto skvěle! Miluju kombinaci brambor s čedarem. Určitě to vyzkouším na příští večeři s přáteli.