Ochutnejte vůně a chutě dálek. Vypravte se s námi do Mexika.
Ingredience:
4 pšeničné tortilly
500 g hovězího krku
1 červená paprika
2 rajčata
150 g sýrové salsy
1 cibule
2 lžíce oleje
sůl, pepř
sušené oregano
Postup:
Papriky a rajčata nakrájejte.
Na pánvi s trochou oleje orestujte osolené a opepřené maso ze všech stran a poté ho dejte péct na 170 °C na cca 1,5 až 2 hodiny. Nakonec ho natrhejte vidličkou.
Na téže pánvi krátce opečte najemno nasekanou cibuli na oleji, přidejte trhané maso a poctivě všechno prohřejte.
Tortilly nahřejte na pánvi, aby změkly a šly snadno rolovat.
Doprostřed každé placky rozložte kousky papriky a rajčete, přidejte maso s cibulkou a přelijte salsou. Tortillu zabalte a podávejte posypanou oreganem.
Tortilly se sýrovou salsou jsou naprosto úžasnou kombinací chutí. Tento recept vypadá velmi přehledně a snadno, určitě ho vyzkouším.
Nikdy jsem nedělala mexickou kuchyni, ale tenhle článek mě přesvědčil, že bych to měla zkusit. Zní to jednoduše a chutně.
V Praze máme plno mexických restaurací, ale takovou domácí tortilu bych si asi taky zkusila udělat! To oreagno na konci zní super.
Moc ráda zkouším nové recepty a tahle mexická tortilla vypadá fakt skvěle! Určitě vyzkouším, díky za inspiraci!