Smažené kroužky z chapadel kalamárů jsou vynikající pochoutka, jejich maso je bílé a jemné. Skvěle poslouží jako předkrm nebo i večeře.
Potřebujete:
✿ 800 g mražených chapadel kalamárů
✿ ½ lžičky soli
✿ 1 vejce
✿ 2–4 lžíce mléka
✿ 2 lžíce hladké mouky
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ olej
✿ 1 citron
1. Kalamáry nechte při pokojové teplotě rozmrazit a nakrájejte je na cca 2 cm silné kroužky. Smíchejte vejce s moukou, trochou mléka, solí a citronovou šťávou na hustší těstíčko.
2. Do hlubší pánve nalijte větší množství oleje a rozpalte ho. Kalamáry obalte v těstíčku a opatrně je vkládejte do oleje. Chvilku je nechte smažit a poté je jemně odlepujte ode dna. Smažte je z obou stran dozlatova.
3. Osmažené kalamáry pokládejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej. Pak je rozdělte na talíře, pokapejte citronovou šťávou a podávejte s kousky citronu a různými dipy.
Ty smažený kalamáry mě fakt zaujaly, určitě je příště vyzkouším jako předkrm, snad nepřipálím olej. Díky za tip!
Smažené kalamáry jsou skutečně lahodné, miluji jemnost jejich masa. Tento recept působí jednoduše a lákavě!
Wow, kalamáry vypadaj fakt skvěle! Nikdy jsem je takhle nepřipravovala, ale určitě to vyzkouším, miluju mořský potvory!
Jeee, smažený kalamáry, to bych si dala! Miluju, jak jsou křupavý a ten citrón tomu dodává svěžest. Určitě to zkusím podle vašeho receptu!