Příprava mušlí je rychlá a jednoduchá, dnes je lze koupit zcela očištěné, takže je stačí jen propláchnout a hodit na pánev.
Potřebujete:
✿ 1 kg mušlí
✿ olej
✿ 1 lžíci curry pasty
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 šalotky
✿ ½ citronové trávy
✿ 2 cm zázvoru
✿ ½ řapíku celeru
✿ ¼ fenyklu
✿ ½ mrkve
✿ ½ papriky
✿ 200 ml kokosového mléka
✿ sůl
✿ čerstvý koriandr
✿ 1 limetku
1. V pánvi rozpalte olej, přidejte curry pastu a nechte rozvonět. Přidejte nadrobno nasekaný česnek, zázvor, na proužky nakrájenou šalotku, mrkev a řapíkatý celer. Přihoďte nakrájený fenykl a citronovou trávu a minutku restujte.
2. Pak do pánve přidejte nakrájenou papriku a osolte. Minutu restujte a poté přidejte propláchnuté mušle. Přilijte 100 ml vody a restujte, a až se voda téměř odpaří, přilijte kokosové mléko.
3. Poduste asi minutu, přihoďte koriandr. Minutku provařte, zakápněte limetkou a podávejte.
Zní to dobře, ale nejsem si jistá, kde v Budějkách najdu mušle. Každopádně curry pasta to určitě dobře okoření!
Měla jsem obavy z přípravy mušlí, ale tenhle recept vypadá jednoduše! V kombinaci s curry pastou to bude určitě výborné.
Tak tohle je recept přesně pro mě! Rychlá a exotická jídla jsou moje oblíbená. Určitě to zkusím doma.
Zní to fakt dobře! Už dlouho se chystám zkusit něco s mušlemi, možná to bude právě tento recept.
Vypadá to jako skvělý recept na rychlou večeři! Miluju thajskou kuchyni, a kokosové mléko dodá jídlu tu správnou exotickou chuť.