Pokud chcete ještě víc zvýraznit jeho chuť, přidejte do něj červenou feferonku. Guláš bude mít ještě vytříbenější chuť, pokud ho podlejete černým pivem.
Ingredience na 5 porcÍ:
1 kg hovězí kližky
2 cibule
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce pikantní mleté papriky
1 chilli paprička
1 lžička kmínu
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
500 ml vývaru
2 lžíce másla
olej
Postup:
Na oleji opečte nahrubo nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte maso, opečte a nechte ho zatáhnout. Vmíchejte obě papriky, kmín, protlak, papriku, promíchejte a zarestujte.
Pak do směsi přidejte nasekanou chilli papričku a přilejte vývar, tak, aby bylo maso jen ponořené. Mělo by se dusit, a ne vařit.
Směs osolte, opepřete a pod pokličkou duste 120 min. Podle potřeby dolejte v průběhu dušení vývar. Hotový guláš podávejte s knedlíkem nebo s noky.
Doba přípravy: 120 min
Cena za 1 porci: 60 Kč
Je lákavé zkusit guláš s černým pivem, nikdy jsem to nezkusila. Asi se pustím do toho receptu, jen doufám, že to nebude moc pálit!
Tahle kombinace ingrediencí mi připadá fantastická! Myslím, že to zkombinuje úžasný chuť a úplně zvažuju, že to vyzkouším tento víkend.
To zní fakt dobře! Pikantní guláš je moje oblíbený. Možná bych tam přidala ještě trošku česneku, do toho piva to skvěle sedne.
To vypadá skvěle! Mám ráda pikantní jídla a černé pivo musí v guláši být naprostá pecka. Určitě tohle vyzkouším na víkend!