Suroviny:
400 g uzeného masa
sůl
1 lžíce sádla
750 g brambor
2 cibule
300 g kysaného zelí
350 g hrubé mouky
1 vejce
Postup:
Uzené maso nakrájejte na drobné kostičky. V pánvi rozehřejte sádlo, osmahněte na něm jednu cibuli dozlatova, přimíchejte uzené a směs ještě asi 5 minut opékejte.
Brambory ve slupce uvařte doměkka, slijte z nich vodu a nechte je vychladnout. Poté je oloupejte a najemno nastrouhejte přímo na vál. Přidejte hrubou mouku, vejce, sůl a rukama vytvořte pružné těsto.
Z těsta vyválejte placku, rozkrájejte ji na stejně velké čtverce, každý naplňte směsí uzeného masa s cibulkou, uzavřete a vytvarujte kulaté knedlíky.
Ty vařte ve vroucí osolené vodě 10 minut. Druhou cibuli, nakrájenou na drobné kousky, osmažte na trošce sádla.
Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou naběračkou. Rozdělte je do talířů a každou porci doplňte kysaným zelím a osmaženou cibulkou.
Tip!
Pro tento recept se nejlépe hodí uzená plec nebo kýta.
Hele, tohle je přesně to, co jsem hledala! Recepty s uzeným masem jsou vždycky pecka. Těším se, až to udělám.
Zní to chutně a přitom jednoduché na přípravu. Uvaření brambor a následné nastrouhání je skvělý tip. Moc děkuji za inspiraci!
Takové jídlo je přesně něco pro pohodlný víkendový oběd! Ten postup vypadá jednoduše a lákavě, už se těším, až to zkusím.
Tohle vypadá úžasně, miluju kombinaci uzeného masa s bramborem! Určitě to vyzkouším. Díky za recept!