Tento recept potěší každého milovníka masa a hub. Podávejte s bramborami, bramborovými noky apod.
Potřebujete:
✿ 700 g vepřové panenky
✿ 200 g lišek
✿ 2 stroužky česneku
✿ 200 ml vývaru
✿ 50 ml bílého vína
✿ 6 lžic másla
✿ 2 lžíce oleje
✿ lžíci šalvěje
✿ sůl, pepř
✿ čerstvé bylinky na ozdobu
1. Houby očistěte, větší rozkrojte. V pánvi rozpalte 2 lžíce másla a lišky na něm zprudka 5 minut restujte. Přidejte prolisovaný česnek a větší část nasekané šalvěje, nechte pár minut rozvonět a zalijte vínem.
Nechte ho odpařit, podlijte vodou, 10 minut poduste. Lišky vyndejte a udržujte v teple.
2. Maso očistěte, osolte a opepřete. V pánvi na oleji ho zprudka ze všech stran opečte. Pak ho položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě při 180 °C 6–8 minut. Zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout.
3. Do pánve nalijte vývar a asi 10 minut redukujte. Stáhněte omáčku z plotny a vmíchejte do ní máslo. Panenku nakrájejte a podávejte s liškami přelité omáčkou a ozdobené bylinkami.
No teda, ta vepřová panenka s liškama mi přijde fakt supr! Hned to musim vyzkoušet, zní to jako něco, co bych si dala v restauraci.
Tenhle recept vypadá skvěle! Mám moc ráda kombinaci masa a hub, určitě ho zkusím. Díky za inspiraci!