Sladké hrušky s listovými saláty, mozzarellou a dresinkem dělají z tohoto salátu dokonale vyvážený koktejl chutí.
Potřebujete:
✿ 100 g rukoly
✿ 100 g mixu salátových listů
✿ 1/2 cibule
✿ 2 hrušky
✿ 1 hrst vlašských ořechů
✿ 120 g mozzarelly třešinky
Dresink:
✿ 1 lžíci dijonské hořčice
✿ 120 ml octa balzamiko
✿ 60 ml olivového oleje
✿ sůl
1. V misce smíchejte všechny přísady na dresink a společně vyšlehejte, až se vše spojí.
2. Lístky rukoly a salátů natrhejte do mísy. Cibuli nakrájejte na tenké proužky a přidejte k salátu, ořechy nasekejte, lehce nasucho opražte a přisypejte do mísy.
3. Hrušky nakrájejte na plátky a lehce je opečte na grilu nebo grilovací pánvi. Grilované hušky rozložte na salát, přidejte slité třešinky mozzarelly, pokapejte dresinkem a podávejte.
Grilovaný hrušky jsem nikdy na salátu neměla, ale zní to skvěle. Má někdo zkušenosti?
Super recept, jen bych ještě přidala nějaký pořádný koření pro výraznější chuť. Jinak grilované hrušky fakt paráda!
Skvělý nápad na lehký oběd! Určitě to vyzkouším, když je to tak snadné a rychlé na přípravu.
Tohle vypadá báječně! Grilovaný hrušky dodají salátu úplně nový rozměr. Mňam!