Vyzkoušejte něco lehkého a zdravého. Tento salát si oblíbíte.
Ingredience:
1 menší dýně Hokkaido
2 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného rozmarýnu nebo tymiánu
sůl, pepř
100 g čerstvého sýra (feta, balkánský sýr nebo cottage)
hrst rukoly nebo polníčku
čerstvá petržel na dozdobení
Postup:
Rozkrojte omytou dýni napůl, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky.
Slupku není nutné loupat, sama při pečení změkne.
Měsíčky dýně rozložte na plech vymazaný olejem nebo vystlaný pečicím papírem, pokapejte ji jemně olivovým olejem, posypejte rozmarýnem, osolte a opepřete. Pečte při 190 °C asi 20 až 25 minut, dokud dýně nezměkne a nezačne lehce karamelizovat.
Na talíř vyskládejte rukolu, na ni posléze vyložte pečenou dýni, posypejte čerstvým sýrem a dozdobte čerstvou petrželí, případně jinou bylinkou, kterou máte rádi.
Pokrm můžete podávat samostatně jako lehký hlavní chod, ale také jako přílohu k masu.
To zní opravdu dobře, k pečený dýni mám slabost. Navíc to není časově náročné, určitě jej vyzkouším!
Koukám, že dýně není jen na halloween! Tohle vypadá bezvadně, asi zítra jdu nakupovat na pečení.
Recept je jednoduchý a přitom zdravý, což je vždy vítána kombinace. I pro trochu techno blázny jako já je to zvládnutelné! Hned, jak budu mít čas, tak to zkusím.
Móda je mou vášní, ale jednou za čas ráda objevuju i nové recepty. Tohle je naprosto super kombinace, děkuju za inspiraci!
Já miluji pečenou dýni! Skvělá kombinace s čerstvým sýrem, úplně mi tečou sliny. Hned to vyzkouším.
Tento recept vypadá skvěle! Dýně je výborná podzimní ingredience a pečená chutná fantasticky. Určitě to vyzkouším po dalším tréninku jako lehkou večeři.