I zeleninové karbanátky mohou chutnat báječně. Nevěříte? Tak to s námi zkuste!
Ingredience:
300 g dýně Hokkaido
100 g vařeného kuskusu
100 g černých fazolí
1 vejce
2 lžíce strouhanky
1 lžička kari koření
sůl, pepř
olej na opečení
4 celozrnné bulky
plátky rajčete
plátkový sýr
hrst čerstvého špenátu
avokádo
Postup:
ν V míse smíchejte dýňové pyré, uvařený kuskus, fazole, vejce, strouhanku a koření. Ze vzniklé hmoty vytvarujte placky.
ν Karbanátky opečte na pánvi s trochou oleje z obou stran dozlatova, případně je můžete upéct v troubě (180 °C zhruba 20 minut).
ν Rozkrojte bulky, spodní část potřete trochou omáčky dle chuti. Použít můžete tatarku, majónezu nebo třeba barbecue. Na ni položte listy špenátu, dýňový karbanátek, plátek sýra, rajče a avokádo. Přiklopte horní částí bulky.
ν Podávejte ještě teplé, ideálně s opečenými bramborami nebo křupavými hranolky.
Určitě vyzkouším! Možná bych přidala nějakej pálivější dresink, aby to mělo ještě větší říz.
No vidim, že i karbanátky můžou bejt zdravý. Hokkaido je super ingredience, já dělám polívku, ale tohle určitě zkusím!
To zní báječně! Už dlouho hledám dobrý recept na zeleninový karbanátek a tenhle vypadá úplně skvěle. Určitě vyzkouším, děkuji za inspiraci!