Je lehký, sladký tak akorát a chutná výtečně. Co víc si přát?
Ingredience:
150 g dortového korpusu
250 g ricotty
150 g smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
300 g mražených jahod
2 lžíce cukru
1 lžíce citronové šťávy
Postup:
Dortový korpus vyřízněte skleničkou, v níž budete dezert podávat. Tak bude mít přesně tu velikost, kterou potřebujete. Vyříznutý korpus umístěte na dno servírovací sklenice.
Ricottu smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem. Smetanu vyšlehejte do tuha a lehce vmíchejte do ricotty. Na ni dejte vrstvu sušenek.
Jahody krátce povařte s cukrem a citronem, rozmixujte a nechte vychladnout. Rozvarem posléze přelijte po celé ploše ricottový krém.
Dezert ozdobte čerstvým nebo sušeným ovocem, čerstvou mátou anebo třeba meduňkou.
Působí to jako osvěžující dezert, ideální k odpolední kávě. Kombinace ricotty a jahod je úchvatná. Už se těším, až to vyzkouším.
Miluju jahody v dezertu! A tenhle recept se zdá být fakt jednoduchý, určitě ho zkusím. Díky moc za inspiraci!
Pamatuju si, jak jsem dělala podobný krém minule léto, ale s mascarpone. Ricotta by mohla být super změna! Díky za tip.
Wow, tenhle dezert vypadá fakt lahodně! Musím to zkusit hned na příští víkend s kámoškama. A ta kombinace ricotty s jahodama zní fakt skvěle!