Můžete použít jak čerstvé lesní houby, tak i sušené nebo žampiony. Místo klasického kmínu zkuste římský, který má mnohem intenzivnější chuť.
Ingredience na 4 porce:
● 600 g hovězí kližky
● 1 cibule
● hrst čerstvých hub
● 2 lžičky sušeného tymiánu
● 1 stroužek česneku
● 100 ml bílého vína
● 150 ml smetany
● sůl
● pepř
● 100 g anglické slaniny
● 1 lžička drceného kmínu
● olej
Postup:
Maso nakrájejte na kostky nebo na nudličky. Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Houby očistěte a nakrájejte na kousky. V hlubší pánvi rozehřejte olej. Opečte na něm cibuli a přidejte maso.
Zprudka opečte, přidejte kmín a nechte ho rozvonět. Maso podlejte vínem a nechte ho mírně odpařit. Přidejte houby, stroužky česneku a promíchejte. Směs poduste 10 min. Přilejte smetanu, přisypte tymián a omáčku vařte 5 min. Nakonec dle chuti osolte a opepřete.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 60 Kč
To zní fakt dobře, určitě zkusím! Myslím, že to budu vařit na víkend pro celou rodinu.
Recept vypadá skvěle! Už dlouho jsem chtěla zkusit římský kmín, ale nevěděla jsem, kde začít. Děkuji za tip!
Tak hovězí na houbách miluju! A římskej kmín jsem nikdy nezkoušela, fakt to zní zajímavě. Díky za inspiraci!