Krásně křupavá kůrčička v sobě ukrývá úžasně šťavnaté maso.
Ingredience:
1 celé kuře
2 celé palice česneku
2 červené papriky
2 červené cibule
3–4 větvičky čerstvého rozmarýnu
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl, čerstvě mletý pepř
½ citronu
Postup:
Kuře opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Zevnitř i zvenku důkladně osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte půlku citronu a jednu větvičku rozmarýnu.
Do pekáče rozložte nakrájenou červenou papriku, červenou cibuli a rozpůlené palice česneku (řeznou stranou nahoru). Zakápněte je olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte zbylé větvičky rozmarýnu.
Kuře položte prsy nahoru. Povrch potřete směsí oleje a másla.
Troubu předehřejte na 190 °C. Kuře vložte do trouby a pečte přibližně 1 hodinu a 20 minut. Během pečení občas přelijte výpekem.
Posledních 10 minut můžete zvýšit teplotu na 210 °C, aby byla kůže krásně křupavá.
Recept na česnekové kuře mě nadchnul, hlavně ten postup je tak jasně popsaný. Těším se, až to vyzkouším.
Česnekové kuře? To zní úžasně! Líbí se mi, že se do něj přidává citron a rozmarýn, to musí vonět po celém domě.
Tak tohle je skvělý recept! Česnek mám moc ráda, určitě ho vyzkouším. A ta kůže musí být fakt křupavá!
No teda, to kuře vypadá fakt dobře! Budu ho muset zkusit, i když mi to psaní receptů vždycky přijde složitý.