Skvělý způsob jak využít úrodu cuket. Hummus se zeleninou a pečivem poslouží jako báječná večeře i pohoštění.
Potřebujete:
✿ 2 cukety
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 3 stroužky česneku
✿ 2 lžíce pasty tahini
✿ 1 citron
✿ 1 lžíci čerstvé petrželky
✿ 1 lžící čerstvé máty
✿ sůl, pepř
✿ zelenina: mrkev, okurka, řapíkatý celer apod.
1. Cukety dobře omyjte a zbavte konců. Můžete je i oloupat, ale nevadí, pokud slupku necháte. Nakrájejte je na kolečka nebo na plátky, zakápněte olivovým olejem a ogrilujte na pánvi nebo upečte v troubě dozlatova.
2. Nechte je chvilku odpočinout v alobalu. Pak je vložte do mixéru, přidejte oloupané stroužky česneku, tahini pastu, citronovou šťávu, nasekané bylinky a rozmixujte dohladka.
3. Podle chuti osolte, opepřete, případně ještě dochuťte citronovou šťávou. Přendejte do misky, pokapejte olivovým olejem a podávejte s ředkvičkami, nakrájenou mrkví, okurkou apod.
Nikdy mě nenapadlo přidat cukety do hummusu, určitě to musím vyzkoušet s naší úrodou ze zahrádky.
Skvělý nápad na využití cuket! Miluju hummus a tohle je ideální inspirace na lehkou letní večeři.