Suroviny:
2 lžíce másla
3 cibule
600 g krůtího masa
2 lžičky mleté sladké papriky
špetka pálivé papriky
1 lžíce hladké mouky
200 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
200 ml smetany ke šlehání 33%
Postup:
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, krůtí maso na větší kousky. V kastrolu rozpusťte máslo, opečte na něm cibuli, a když začne zlátnout, přidejte maso.
Opékejte několik minut, před koncem přidejte obě papriky a lehce rozprašte mouku, snižte plamen a za stálého míchání ještě minutku opékejte.
Pak zalijte vývarem, přiklopte pokličkou a nechte cca 30 minut probublávat. Před koncem ochutnejte a dochuťte solí a pepřem. Ochutnejte maso, jestli už je krásně měkké, a pokud ano, máte skoro hotovo.
Teď už jen vmíchejte smetanu, jídlo nechte ještě na chvíli projít varem. Omáčka by měla být tak akorát, hustou zřeďte vývarem, příliš řídkou nechte na malém plameni zredukovat. Tenhle guláš je vhodný pro milovníky lehčích pokrmů.
Guláš můžete podávat například s rýží a ozdobit čerstvými bylinkami, hodí se i noky. Vadit nebude ani čerstvé, křupavé bílé pečivo.
Tohle vypadá fakt dobře, krůtí guláš jsem ještě nikdy nedělala. Určitě ho zkusím o víkendu! 😊