Suroviny na 4 osoby:
1–2 vepřové panenky (cca 500 g)
Na marinádu:
40 ml sojové omáčky
1 lžíce rýžového octa
2 lžíce sezamového oleje
2–3 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
½ lžičky drceného chilli
1 lžíce cukru
jarní cibulka k podávání
Postup:
Smíchejte všechny přísady na marinádu – sůl už nepřidávejte, sojová omáčka je dost slaná. Celou panenku vložte do směsi marinovat nejméně na dvě hodiny nebo přes noc. Půl hodiny před grilováním vyndejte z lednic.
Rozpálený rošt grilu potřete olejem a grilujte ze všech stran přibližně 5 minut. Hotové sejměte z grilu, zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočívat mimo zdroj tepla. Nakrájejte na plátky a podávejte se zeleninovým salátem.