Skvělé propojení ovoce a tvarohu si vás získá.
Potřebujete:
✿ 200 g máslových sušenek
✿ 70 g másla
✿ 3 lžíce rumu
Krém:
✿ 250 g tvarohu
✿ 200 g smetany ke šlehání
✿ 250 g mascarpone
✿ 200 g bílé čokolády
Želé:
✿ 200 g drobného ovoce + na zdobení
✿ 2 lžíce cukru
✿ 2–3 lžíce vody
✿ 1/2 lžíce práškové želatiny
✿ 10 ml vody
1. Sušenky rozdrťte a smíchejte je s rozpuštěným máslem a rumem. Směs vtlačte do pečicím papírem vyložené dortové formy.
2. Čokoládu rozpusťte na vodní lázni a nechte vychladnout. Šlehačku trochu vyšlehejte, přidejte tvaroh, mascarpone a čokoládu. Prošlehejte. Nalijte krém na sušenky a dejte do lednice.
3. Ovoce, cukr a vodu povařte. Želatinu zalijte v misce studenou vodou a nechte nabobtnat. Ovoce zahřejte na 60 ºC, přidejte želatinu a míchejte do rozpuštění. Zchladlé nalijte na dort a dejte přes noc do lednice. Ozdobte ovocem.