S křupavou bagetkou si tuhle baštu vychutnáte nejvíce. Jídlo vás velmi příjemně osvěží.
Ingredience:
100 g pršutu (nejlépe prosciutto crudo)
80 g rukoly
1 zralé avokádo
100 g feta sýru (nebo může být kvalitní sýr balkánského typu)
150 g cherry rajčátek
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
sůl a čerstvě mletý pepř
pár kapek citronové šťávy
Postup:
Rukolu opláchněte, cherry rajčátka rozkrojte. Avokádo oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
Fetu nakrájejte na kostky. Pršut můžete natrhat.
Do mísy vložte rukolu, přidejte cherry rajčátka, avokádo, fetu a pršut.
Pokapejte olejem, přidejte balzamikový ocet. Přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti.
Promíchejte a podávejte ihned, ideálně s čerstvou bagetou nebo opečeným chlebem.
Už se mi sbíhají sliny. Když mám po ruce dobrou knihu, tohle je přesně ten druh jídla, který si chci připravit.
Zní to jako skvělý tip na rychlý oběd. Technologie mě sice baví víc, ale kvalitní pršut a feta, to je taky věda!
Takový recept prostě nemůžu vynechat! Je to perfektní spojení chutí a navíc to vypadá zdravě, což je pro mě při sportu ideální.
Wow, tohle vypadá fakt skvěle! Miluju kombinaci pršutu a avokáda, určitě to zkusím doma, třeba na večírek!