Asi 15 minut před dovařením přidejte do jídla na kousky nakrájená rajčata.
Ingredience:
400 g brambor
300 g uzeniny
1 cibule
1 lžíce sladké papriky
1 červená kapie
1 l vývaru
½ lžičky kmínu
1 chilli paprička
1 lžíce sádla
sůl
pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte na kolečka. V hrnci rozpalte sádlo a cibuli na něm osmahněte. Pak vše zasypte paprikou, promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte kmín a osolte. Základ na guláš přiveďte k varu. Pak do něho přidejte oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
Vařte je asi 10 minut a poté přidejte na kolečka nakrájenou uzeninu, na proužky nakrájenou kapii a nadrobno nasekanou chilli papričku. Vařte ještě 10 až 15 minut. Hotový pokrm podávejte s chlebem.
Doba přípravy: 50 min
Cena: 100 Kč
Tak to je guláš podle mého gusta! Plný chutí a s minimem ingrediencí. Skvělá volba pro rychlou a výživnou večeři po sportovní aktivitě.
Jsem ráda, že jsem narazila na tento recept, přesně takový guláš jsem potřebovala po tréninku. Kombinace cibule, červené papriky a chilli papričky dodá pokrmu skvělý šmrnc!
Super recept, určitě ho vyzkouším! Už dlouho jsem hledala něco jednoduchého a chutného. Možná zkusím přidat čerstvou petrželku na ozdobu.
Tak tohle jídlo mě inspirovalo! Miluju cestovaní a zkoušení nových pokrmů, a pikantní buřtguláš zní jako ideální pokrm na zahřátí po celodenní toulce venku.
Tohle vypadá jako skvělý recept! Pikantní buřtguláš mě láká vyzkoušet, a určitě potěší i rodinu. Jen bych možná do receptu přidala trochu česneku pro zvýraznění chutí.