Chalupářská klasika, která dokonale chutná se džbánkem studeného piva.
Ingredience na 12 kusů:
8 kvalitních špekáčků
2 velké cibule
1 černé pivo (500 ml)
plechovka drcených rajčat (400 ml)
4 stroužky česneku
sůl
pepř
1–1,5 lžíce sladké papriky
lžička pálivé papriky
Postup:
Troubu vyhřejte na 180 °C. Špekáčky podélně rozřízněte a nařízněte jako na oheň – můžete udělat klasické zářezy na obou koncích a navíc ještě tři uprostřed. Buřty následně rozložte na plech a dejte na zhruba 15 minut do trouby, aby se trochu opekly.
Mezitím si na klínky pokrájejte cibule a smíchejte pivo s rajčaty, prolisovaným česnekem, trochou soli, čerstvě mletým pepřem a oběma paprikami (milovníci pikantního mohou přidat navíc ještě i špetku chilli).
Z opečených buřtů můžete slít část tuku (záleží na kvalitě uzenin, ale pro lepší pocit není od věci alespoň trochu omastku odstranit). Pak pod buřty naskládejte cibuli a přelijte pivem s rajčaty.
Vraťte do trouby ještě přibližně na 60 minut, aby omáčka náležitě zhoustla a cibule změkla. Čas od času nezapomeňte zamíchat. Podávejte s křupavým chlebem nebo grilovanou zeleninou.
Doba přípravy: 60 min
Cena: 150 Kč
Jo, tak tohle je pro mě klasika na chalupě. Nic se nedá srovnat s vůní opečených buřtek s pivem a cibulí. Snad to zvládnu podle toho návodu.
To vypadá super! Už dlouho jsem přemýšlela, co bych udělala s těmi buřtíky, co mám doma. Možná jsem trochu levá v kuchyni, ale tohle zkusím!