Připravuje se ve Španělsku a při parných letních dnech je ideální.
Ingredience:
½ melounu
1 menší salátová okurka
1–2 lžíce limetkové šťávy
2–3 snítky petrželky
4–6 lístků máty
špetka soli a pepře
1 lžíce olivového oleje
led
Postup:
Meloun zbavte slupky a pecek, dužinu nakrájejte na kostky.
Okurku oloupejte, polovinu nakrájejte na kousky, druhou polovinu dejte stranou na ozdobu.
Do mixéru vložte meloun, okurku, šťávu z limety, trochu čerstvé petrželky a máty, špetku soli a pepře.
Přidejte pár kostek ledu a mixujte do hladkého krémového stavu.
Dejte polévku na nějakou dobu vychladit do lednice.
Při servírování ji hezky ozdobte kousky melounu, okurky a petrželkou. Dobrou chuť.
Tohle je přesně to, co potřebuju na horké letní dny! Vypadá to jednoduše a zároveň chutně.
Kombinace melounu a okurky se mi jeví jako skvělá a osvěžující. Zkusím to s dětmi o víkendu jako zdravou alternativu.
Toto vypadá opravdu jako osvěžující letní recept. Určitě vyzkouším o příštím grilování.
Wow, to zní fakt skvěle! Miluju studený polívky, zkusim si udělat na víkend!