Nedá vám téměř žádnou práci a je mnohem lepší než kterákoli jiná kupovaná zmrzlina.
Ingredience:
800 g dužiny svěžího vodního melounu
100 ml smetany ke šlehání (min. 30 % tuku)
2–3 lžíce medu
1 lžíce limetkové nebo citronové šťávy
pár lístků máty na ozdobu
Postup:
Meloun zbavte slupky a pecek, dužinu nakrájejte na menší kostky a rozložte je v jedné vrstvě na tác.
Tác s melounem vložte do mrazáku na 3–4 hodiny, dokud kostky úplně nezmrznou.
Poté meloun vhoďte do mixéru. Přidejte smetanu, limetkovou šťávu a med.
Mixujte do hladké, krémové konzistence.
Ochutnejte, případně ještě přislaďte.
Hotovou zmrzlinu přemístěte do uzavíratelné nádoby a dejte ještě na 1–2 hodiny do mrazáku.
Závěrem můžete přidat pár lístků máty na ozdobu.
Já jsem si myslela, že domácí zmrzlinu udělat bude složitý, ale podle tohohle receptu to vypadá fakt jednoduchý. Už se těším, až si udělám vlastní!
Tahle domácí zmrzlina je prostě bomba! A nejlepší na tom je, že si ji můžu udělat během chvilky, až se mi zachce. Meloun je top!
Wau, to vypadá fakt super! Zmrzlina s melounem a mátou je prostě letní hit. Určitě zkusím doma, díky za tip!