Melounová miska s krevetami je nejen nápaditá, ale také krásně barevná. Ladí oku i chuti.
Ingredience:
1 menší žlutý nebo oranžový meloun (např. Galia či Kantalupe)
200 g tygřích krevet
šťáva z ½ limetky
1–2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
čerstvý koriandr nebo máta
špetka chilli
Postup:
Meloun rozpulte a lžící opatrně vydlabejte dužinu tak, aby vznikly „misky“. Nechte okraj silný alespoň 1–2 cm, aby držel tvar.
Dužinu melounu nakrájejte na menší kostky a dejte stranou do mísy (odstraňte případná semínka).
Avokádo oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na kostky obdobně velké jako meloun.
Přidejte kostičky melounu, avokádo a krevety do mísy. Pokapejte limetkovou šťávou a stejně tak olivovým olejem.
Dochutťe solí, pepřem a případně trochou chilli. Jemně a důkladně vše promíchejte.
Naplňte připravené melounové „misky“ směsí a ozdobte čerstvými bylinkami (například mátou nebo třeba koriandrem).
Wow, to musí bejt fakt pecka! Moc se mi líbí jak jemně pálivý to celé může být s tou špetkou chilli.
Miluju módní experimenty a evidentně budu muset začít experimentovat i v kuchyni. Tento recept vypadá stylově a svěže!
Meloun a krevety? Nečekaná kombinace, ale podle popisu si to dokážu představit. Třeba mě překvapí jak chuťově, tak vizuálně!
Jako milovnice fotografování musím říct, že tato melounová miska vypadá nádherně fotogenicky! Barvy jsou úžasné a určitě to bude i chutnat skvěle.
Pro všechny sportovce skvělý tip na lehký salát! Meloun doplní energii a krevety bílkoviny. Těšim se, až to ochutnám.
Takový recept jsem ještě nikdy neviděla, určitě ho musím brzy vyzkoušet! Kombinace krevet, avokáda a melounu zní jako exotická pochoutka.