Kynuté ořechové rohlíčky jsou lahodný moučník, který si zamilujete pro jejich jemné těsto a bohatou ořechovou náplň.
Ingredience:
● 500 g hladké mouky
● 250 ml mléka
● 100 g cukru
● 50 g másla
● 2 žloutky
● 20 g droždí
● špetka soli
● 200 g mletých ořechů
● 100 ml mléka
● 2 lžíce medu
● moučkový cukr na posypání
Postup:
Připravte kvásek z trochy vlažného mléka, lžíce cukru a droždí. Nechte vzejít. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo a zbytek mléka. Přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout cca 60 min. Připravte náplň z mletých ořechů, mléka a medu.
Zahřejte, aby se spojily. Těsto rozválejte na obdélník a rozdělte na trojúhelníky. Na každý dejte lžičku ořechové náplně a srolujte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky naskládejte na plech a nechte kynout 30 min. Pečte v troubě na 180 °C cca 15–20 min dozlatova. Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.
Příprava: 120 min
Cena: 120 Kč
Rohlíčky s ořechovou náplní znějí opravdu lákavě. Myslím, že je brzy vyzkouším a potěším tím rodinu.
Jé, ty rohlíčky vypadaj fakt skvěle! Už dlouho jsem nepekla nic s ořechy, asi se do toho pustim.