Bagel (čtěte bejgl) koupíte ve všech větších supermarketech nebo pekárnách. A v kompinaci s lososem je naprosto výtečný.
Ingredience:
2 čerstvé bagely (nejlépe celozrnné)
4 lžíce Lučiny
100 g uzeného lososa
3–4 tenké plátky červené cibule
4–5 koleček čerstvé okurky
čerstvý kopr
čerstvě mletý pepř
pár kapek citronu
Postup:
Rozkrojte bagel napůl a obě poloviny opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači. Můžete ho také lehce pomazat máslem, které se do pečiva krásně vsákne a bude vláčnější.
Namažte každou půlku lučinou nebo jiným smetanovým sýrem, který máte rádi.
Můžete přidat trochu citronové anebo limetkové šťávy, která se k lososovi výborně hodí.
Na spodní půlku bagelu naskládejte plátky okurky, plátky lososa, červenou cibuli a trochu nasekaného kopru. Použít ale můžete kteroukoli jinou sezonní zeleninu.
Vše opepřete a případně osolte podle chuti.
Přiklopte horní částí bagelu a případně ještě lehce na bagel zatlačte, aby se všechny chutě hezky promísily. Zakousněte se a užijte si tu skvělou chuť.
Jo, bagel s lososem je prostě klasika. A s tou cibulí a okurkou to bude určitě na max.
Bagel s lososem mě láká! Sem ani nevěděla, že je to taková dobrota. Musím to vyzkoušet.
Tohle vypadá jako skvělá snídaně před sportem! Bagel s uzeným lososem musím určitě vyzkoušet.