Grilované ovoce je perfektní složkou letních salátů. Kombinace sladkých broskví a prosciutta (čti pršuta) bude ozdobou i vaší letní tabule.
Potřebujete:
✿ 2 broskve
✿ 1 lžíci másla
✿ 100 g prosciutta
✿ 1 velkou kouli mozzarelly
✿ olivový olej
✿ sůl, pepř
✿ med
✿ čerstvou bazalku
1. Broskve rozkrojte, zbavte pecek a nakrájejte je na plátky nebo klínky. Na grilu nebo grilovací pánvi rozehřejte máslo a plátky broskví na něm z obou stran opečte dozlatova.
2. Na připravený talíř rozložte plátky grilovaných broskví, proložte je ozdobně plátky prosciutta a doprostřed položte celou okapanou mozzarellu.
3. Nakonec salát pokapejte kvalitním olivovým olejem, lehce osolte a opepřete, zakápněte medem a ozdobte lístky čerstvé bazalky.