Není to klasický italský dezert zvaný panna cotta, ale rozhodně si na něm pochutnáte.
Ingredience:
400 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
60 g cukru
1 lžička vanilkového extraktu
5 g želatiny
150 g jahod
Na jahodové pyré:
150 g jahod
1–2 lžíce moučkového cukru
citronová šťáva
Postup:
Pokud používáte plátkovou želatinu, namočte ji na 5–10 minut do studené vody.
Do hrnce nalijte smetanu, mléko, cukr a vanilku. Zahřejte.
Odstavte směs z ohně a přidejte želatinu. Promíchejte.
Do směsi vmíchejte rozmixované čerstvé jahody.
Směs nalijte do skleniček, formiček nebo silikonových forem. Nechte vychladnout, poté dejte do lednice ztuhnout.
Jahody rozmixujte s cukrem a citronovou šťávou.
Panna cottu vyklopte z formiček a přelijte jahodovým pyré.
Tohle zní mega dobře! Jsem hned dostala chuť na něco sladkýho. Určo vyzkouším!
Vypadá to super a ani se mi to nezdá tak složitý. Asi to zkusím k nedělnímu obědu.
Tak tohle musím vyzkoušet, miluju jahody ve všech podobách! Díky za recept!
Tohle vypadá fakt lákavě! Zkusím to o víkendu udělat. Díky za tip na dezert.