Každý region má vlastní variantu enchiladas (enciladas), takže existuje mnoho různých receptů a chutí.
Ingredience na 4 porce:
● 8 ks pšeničných tortill
● 300 g strouhaného eidamu
● 400 g kuřecích prsních řízků
● 2 chilli papričky jalapeňo
● 1 zakysaná smetana
● čerstvý koriandr
● olej
● 1 cibule
● 1 stroužek česneku
● mleté chilli
● 800 g rajčat v plechovce
● limetková šťáva
● sůl
● pepř
Postup:
V hrnci rozpalte olej a přidejte cibuli. Poté česnek i chilli. Vyklopte do hrnce plechovky rajčat a přilijte 125 ml vody. Dejte sůl, pepř a přiveďte k varu.
Nechte 20 min probublávat. Přidejte limetkovou šťávu a troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi nasucho opečte tortilly z každé strany.
Na ně rozdělte kuřecí maso a 200 g sýra a rozmačkané jalapeňo papričky a těsně je zarolujte. Vyskládejte je do vymazané zapékací nádoby, přelijte omáčkou, zasypejte sýrem a pečte 10 min. Podávejte se smetanou a koriandrem.
Příprava: 60 min
Cena: 130 Kč
Hele, to je skvělý nápad na večeři! Chci to! Sice nemám moc zkušeností s vařením, ale musím to zkusit.
Recept mě zaujal, zvláště kombinace jalapeňo a rajčat. Děkuji za inspiraci. 😊
Miluju enchiladas! Toto jídlo zní skvěle a nemůžu se dočkat, až to zkusím doma! 🍽️
Tento recept určitě vyzkouším na víkend. Rychlý a jednoduchý postup na výborné jídlo. Děkuji za inspiraci!
No, to zní fakt skvěle, ale kde seženu všechny ty ingredience? 🤔 Jinak jídlo vypadá dobře.