Tento pokrm se dá podávat také jaho pohoštění na party.
Ingredience:
500 g kuřecích stehenních řízků
cca 16 tenkých plátků anglické slaniny
několik sušených rajčat v oleji
1 lžíce olivového oleje
1 lžička sladké papriky
½ lžičky sušeného česneku
sůl a pepř (dle chuti)
čerstvá bazalka
párátka na zajištění
Postup:
Předehřejte si troubu na 190 °C.
Stehenní řízky rozkrojte naplocho jako knihu, ale nedokrajujte je úplně. Tak vám vznikne kapsa.
Do každé kapsy vložte jednu nebo dvě půlky sušeného rajčete a případně lístek čerstvé bazalky. Zaklopte kapsu zpět.
Maso lehce osolte, opepřete a potřete směsí z olivového oleje, papriky a česneku.
Každý kousek masa pevně zabalte do dvou plátků slaniny, aby rajče zůstalo uvnitř. Konce můžete zajistit párátkem.
Přeneste na plech vystlaný pečicím papírem spojem dolů.
Pečte v předehřáté troubě přibližně 25–30 minut, dokud nebude slanina křupavá a maso propečené.
Nechte maso krátce odpočinout, vyjměte párátka a podávejte například s bramborou kaší.
Wow, ten recept zní skvěle! Už si představuju, jak naservíruju plněné kapsy na naši firemní akci. Kombinace bazalky a rajčat zní úžasně.
Slanina a kuřecí to je prostě pecka, určitě zkusím! Jen se bojím, že se mi rajčata nějak nevydaří… 😊
Teda tohle musím zkusit na příštím grilování s přáteli! Slanina může zlepšit fakt všechno. Díky za tip!
To vypadá úplně báječně! Už se těším, až to vyzkouším, umění vaření je skutečné umění! Doufám, že to bude chutnat tak dobře, jak to vypadá.