Vyzkoušejte něco opravdu netradičního.
Ingredience:
2 kuřecí prsní filety
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
šťáva z 1 citronu
1 lžička nastrouhané citronové kůry
sůl a pepř
čerstvá petrželka
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C.
Kuřecí prsa omyjte, osušte a z obou stran osolte a opepřete.
Na pánvi vhodné i do trouby (např. litinové) rozpalte olivový olej s 1 lžící másla.
Kuřecí filety zprudka opečte z obou stran (cca 2–3 minuty z každé), aby získaly zlatavou kůrku.
Přidejte česnek, citronovou šťávu, citronovou kůru a zbylou lžíci másla. Lžící polijte maso vzniklou omáčkou.
Pánev přesuňte do trouby (nebo maso přemístěte do zapékací mísy i s omáčkou) a pečte 10–15 minut, podle tloušťky filetů, dokud nebude maso propečené.
Po dopečení nechte maso chvíli odpočinout (cca 5 minut).
Před podáváním přelijte máslovo-citronovou šťávou a posypejte čerstvou petrželkou.
Kuře v máslovém přelivu s citronem? Zajímavé, určitě to vyzkouším tento víkend. Díky za inspiraci.
Wow, to vypadá fakt luxusně! Musím to zkusit, dík za tip!
To zní jako skvělý nápad na rodinnou večeři. Miluji jednoduché recepty s neotřelou kombinací chutí!
Miluju citron v jídle, to určitě prubnu! Snad se to povede jako na fotkách.
Tyjo, zní to fakt dobře, zrovna jsem přemýšlela, co nového uvařit. Díky, vyzkouším to o víkendu!