Zachtělo se vám chutné svačinky? Nebo chcete překvapit nečekanou návštěvu? Máme pro vás tip.
Ingredience:
4 toastové chleby
1 červená cibule
1 lžíce másla
1 lžička olivového oleje
1 lžička hnědého cukru
špetka soli
1 lžička balzamikového octa
1–2 balení moz-zarelly
čerstvá bazalka na ozdobu
čerstvě mletý pepř
Postup:
Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půlkolečka.
Na pánvi si rozpusťte máslo strochou olivového oleje.
Přidejte cibuli, špetku soli a restujte asi 10 minut.
Přisypte hnědý cukr (a případně dejte i balzamikový ocet) a dále restujte, dokud cibule nezměkne a nezkaramelizuje.
Mezitím opečte toasty – buď nasucho na pánvi, či v toastovači.
Na každý toast navrstvěte ještě teplou karamelizovanou cibuli.
Navrch položte natrhanou mozzarellu (nebo celou, podle velikosti).
Mozzarellu ještě dochuťte trochou soli a pepře.
Nakonec hotový toast ozdobte čerstvými bylinkami a zakápněte olivovým olejem nebo balzamikovou redukcí.
Super recept! Červená cibule dodává tomu toastu pořádnou chuť. Už se těším, až to zkusím.
Jako dobrý nápad na něco rychlýho k jídlu. Myslím, že i děti by to mohlo bavit.
Nikdy by mě nenapadlo použít balzamikový ocet s cibulí na toast. To zní jako geniální kombinace chutí!
Tenhle recept je skvělý nápad na rychlou a chutnou svačinku! Kombinace mozzarelly a karamelizované cibule zní úžasně.