K tomuto účelu se nejlépe hodí sýr burrata vyrobený z buvolího mléka.
Ingredience:
1 čerstvá bageta
1 velká burrata
8–10 cherry rajčátek
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
balzamikový ocet
čerstvá bazalka
50 g arašídů (nebo mix s pekanovými)
30 g parmazánu
1 menší stroužek česneku
1 lžička medu
sůl podle chuti
kapka citronové šťávy
Postup:
V mixéru rozmixujte ořechy s česnekem nahrubo.
Přidejte parmazán, med, špetku soli a citronovou šťávu.
Za chodu přilévejte olivový olej a mixujte do hladka. Konzistence by měla být roztíratelná – případně přidejte trochu více oleje.
Rajčátka překrojte napůl, pokapejte olivovým olejem, lehce osolte a opepřete.
Můžete je nechat čerstsvá nebo krátce opéct na pánvi či v troubě řeznou stranou dolů.
Bagetu podélně rozřízněte a opečte na suché pánvi nebo v troubě dozlatova.
Na bagetu rozprostřete burratu, na ni rozetřete pesto.
Navrch přidejte rajčátka a podle chuti zakápněte trochou balzamikového octa.
Recept super, ale nevím, jaký ten sýr koupit… kde se to dá sehnat?
Tento recept mě opravdu zaujal. Kombinace ingrediencí je přímo skvostná a vypadá to jako jednoduchá lahůdka.
Jsem nadšená z kombinace sýra a ořechů, burrata je v tom úžasná. Děkuju za recept!
Úplně nevím, jak se dělá to pesto, ale vypadá to fakt dobře. Skvělý tip na rychlou večeři!
Miluju bagetky s pestem! Tohle s burratou a ořechy vypadá fakt luxusně. Určitě vyzkouším.