Tahle sladká novinka hýbe světem. Pojďte si ji vyrobit sama.
Potřebujete (1 kg čokolády):
● 150 g těsta kataifi
● 60 g másla
● 360 g pistáciové pasty
● 20 g sezamové pasty tahini
● špetku soli
● 2 lžíce cukru
● 500 g kvalitní čokolády
Postup:
Začněte náplní. Těsto kataifi nakrájejte na kousky. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte těsto a za stálého míchání ho opékejte 10 min dozlatova. Pak ho přesypte do mísy a nechte vychladnout. K těstu přidejte pastu, tahini, sůl a vše promíchejte.
Čokoládu rozlámejte na kousky, nasypte do kastrůlku, vložte ho do horké vodní lázně a zahřívejte. Připravte si formičku, položte ji na podložku a nalijte do ní část rozpuštěné čokolády.
Formičku dejte do lednice či mrazáku. Jakmile čokoláda ztuhne, naplňte ji vrstvou připravené pistáciové směsi tak, aby sahala až k okrajům, a lehce ji upěchujte.
Povrch přelijte zbylou rozehřátou čokoládou a opět ji rozetřete stěrkou až k okrajům. Naplněnou formičku dejte zpátky do lednice a čokoládu nechte ztuhnout. Ztuhlou ji opatrně vyloupněte z formičky, a pokud ji chcete darovat, zabalte ji.
Příprava: 60 min
Cena: 450 Kč
Dobry napad a krok po kroku navod je jasnej. Mozna se to pokusim, kdyz bude cas.
Tahle receptura na Dubajskou čokoládu vypadá složitě, ale výsledky určitě stojí za to. Pistácie a čokoláda – co víc si přát!
Dubajská čokoláda zní jako skvělý dárek pro přátele. Možná to vyzkouším na příštím večírku.
Wow, to zní úžasně! Miluji kombinaci čokolády a pistácií. Musím si to vyzkoušet vytvořit doma.