Na tradiční velikonoční tabuli beránek nesmí chybět, je symbolem jara a nového života. Navíc chutná báječně.
Potřebujete:
✿ 250 g másla
✿ 250 g cukru krupice
✿ 250 g netučného tvarohu
✿ 250 g polohrubé mouky
✿ 3 vejce
✿ 1/2 sáčku prášku do pečiva
✿ 50 g jader vlašských ořechů
✿ špetku citronové kůry
✿ 1 sáček bílé polevy
1. Máslo a tvaroh dobře utřete s vejci a cukrem. Pak do směsi přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, nasekaná ořechová jádra a nastrouhanou citronovou kůru.
2. Formu na beránka vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do formy připravené těsto, přiklopte víkem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 45 minut.
3. Po vyjmutí z trouby beránka opatrně z formy vyklopte. Polevu rozpusťte podle návodu na obalu v horké vodě a hotového beránka jí polijte. Z rozinek vytvořte oči a čumáček, beránka dozdobte mašlí.
Vždycky jsem se bála pečení s tvarohem, ale tenhle recept zkusím. Máte ještě nějaké triky, jak udělat beránka hezčí?
Ten recept zní super, ale nevím, jestli najdu čas ho vyzkoušet. Jsem teď v práci dost vytížená.
Tohle vypadá fakt dobře! Beránek s tvarohem, to jsem ještě nezkoušela, určitě vyzkouším teď na Velikonoce.