Kloboučky žampionů plněné mletým drůbežím masem jsou vynikající jako lehká večeře nebo originální předkrm. Přidat můžete i nakrájenou zeleninu, třeba papriku.
Potřebujete:
✿ 6 velkých žampionů (ideálně Portobello)
✿ 1 cibuli
✿ 250 g mletého drůbežího masa
✿ 1 vejce
✿ 100 g tvrdého sýru
✿ ½ lžičky sladké papriky
✿ kmín
✿ sůl, pepř
✿ olej
✿ čerstvou petrželku nebo jiné bylinky
1. Mleté maso promíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí, vajíčkem, sladkou paprikou a kmínem, osolte a opepřete. Žampiony očistěte a vykrojte z nich nožičky. Ty nakrájejte nadrobno a přimíchejte je k masové směsi.
2. Kloboučky žampionů vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, nebo do olejem vymazané zapékací mísy. Naplňte je masovou směsí tak, aby přesahovala okraje žampionů. Povrch posypejte nastrouhaným sýrem a trochu ho přitlačte.
3. Plněné žampiony pečte v troubě při 200 °C asi 20–30 minut. Hotové na talíři posypejte nasekanou čerstvou petrželkou nebo jinými vašimi oblíbenými bylinkami.
Zní to úžasně, ráda vařím věci co nezaberou hodně času a tohle vypadá, že se hodí i na rychlou večeři před odpoledním vyučováním.
Mňam, miluju plněné žampiony! Ale já tam přihodím ještě česnek, to jim dodá šmrnc.
Skvělý článek, už jsem dlouho hledala něco jednoduchého a originálního na večeři. Tohle určitě vyzkouším, mleté maso se žampiony je prostě perfektní kombinace!
Zrovna jsem přemýšlela, co vařit na večer! Díky za nápad, asi to spojím s nějakou knížkou a udělám si hezký večer.
Tohle fakt vypadá super! Zkusím to o víkendu udělat, ať můžu kámoškám ukázat, že taky umím něco kromě učitelství. 😄