Suroviny:
4 batáty
1 plechovka sekaných rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka cizrny
1 lžíce olivového oleje
1 lžička sladké papriky
½ lžičky římského kmínu
hrst koriandru
200 g bílého jogurtu
sůl
pepř
Postup:
Batáty důkladně omyjte a osušte, na několika místech je propíchněte vidličkou a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte je asi 50 minut, dokud nebudou měkké.
Mezitím si v pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, přidejte k ní římský kmín a sladkou papriku a vše restujte asi 30 vteřin, aby se koření pěkně rozvonělo.
Poté cibulový základ zalijte sekanými rajčaty, přidejte nasekaný koriandr a propláchnutou cizrnu. Omáčku osolte a opepřete podle chuti, můžete do ní přidat i trochu mletého chilli.
Pánev zakryjte poklicí a omáčku nechte asi 15 minut na nízkém plameni probublávat. Upečené batáty rozkrojte podélně napůl, jejich vnitřek lehce rozmačkejte vidličkou a naplňte je cizrnovou omáčkou.
Vraťte je ještě na chvíli do trouby, stačí asi 5 minut. Plněné batáty na talíři doplňte dvěma lžícemi bílého jogurtu a čerstvými bylinkami.
Tip!
Do cibulového základu přidejte 200 g mletého hovězího masa.