Tabouleh je lehký a osvěžující salát, kde dominují bylinky a chuť čerstvé zeleniny. Je ideální jako příloha nebo lehký oběd.
Ingredience:
● 100 g bulguru
● 2 rajčata
● 1 okurka
● 1 svazek petržele
● 1 svazek máty
● šťáva z 1 citronu
● 4 lžíce olivového oleje
● sůl
● pepř
Postup:
Bulgur uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Nasekejte petržel, mátu, rajčata a okurku nadrobno. Smíchejte s bulgurem, dochuťte citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Servírujte jako přílohu ke grilovaným masům.
Příprava: 20 min
Cena: 70 Kč
Tabouleh je skvělý způsob, jak zapojit více zeleniny do jídelníčku. Vždycky mě překvapí, jak je jeho chuť svěží a lehká. Doporučuji jako přílohu k pečené rybě!
Super jednoduchý recept, úplně ideální pro moje letní grilovačky. Ty bylinky tam dodají fakt svěží šmak. Brzo ho určitě zkusím!
Nemůžu uvěřit, jak je tenhle salát jednoduchý a přitom tak úžasný! Zkusím ho udělat na večeři, ale přidám tam ještě trochu česneku pro extra chuť.