Suroviny:
500 ml mléka
1 lžička instantní kávy
60 ml espressa
40 ml kávového likéru
50 g kukuřičného škrobu
100 g cukru
2 lžičky kakaa
Postup:
Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Po troškách k nim přimíchávejte kukuřičný škrob, a pokud je potřeba, přidejte také trochu mléka.
Jakmile se všechny suroviny spojí, přimíchejte k nim studené espresso, kávový likér, lžičku instantní kávy a vše prošlehejte metlou.
Mléko nalijte do kastrolu a zahřívejte ho těsně pod bodem varu. Jakmile bude dostatečně teplé, odstraňte kastrol z plamene a do mléka přidejte kávovou směs.
Hrnec vraťte na plotnu a zahřívejte, dokud pudink nezíská tu správnou konzistenci. Poté ho rozdělte do malých mističek a nechte alespoň 5 hodin vychladit v lednici.
Tip!
Místo kukuřičného škrobu můžete použít pudinkový prášek.
Tento recept na pudink s kávovým likérem vypadá úžasně! Jako lékařka se snažím dodržovat zdravou životosprávu, ale občas si takový dezert určitě dopřeju.