Velmi oblíbený a jednoduchý recept vyšperkovaný přídavkem oliv a sušených rajčat.
Ingredience:
1 balíček špaget
1 sklenice sušených rajčat
černé olivy
100 g parmazánu
česnek
chilli papričky
sůl
pepř
koření na špagety
Postup:
Rajčata jsou už naložená v oleji, takže je nakrájená dejte na pánev, aniž byste ji předtím mastili. Přidejte jeden velký pasírovaný stroužek česneku, jednu nasekanou chilli papričku, osolte a přidejte na kolečka nakrájené olivy.
Na pánvi tuto směs zahřejte. Zatím si udělejte špagety podle návodu a přidejte do vody olej, aby se nelepily. Hotové špagety ochuťte kořením na špagety, dosolte a přimíchejte směs z pánve.
Na talíři pak zasypejte parmazánem. Stačí trocha. Sušená rajčata se dají koupit na váhu nebo v menších obchodech ve sklenicích. Oliv přidejte jednu celou malou sklenku. Klasický italský recept se ovšem omezuje pouze na olej, česnek a chilli.
Doba přípravy: 40 min
Cena: 90 Kč
Recept mi připomněl mé cesty po Itálii, kde jsem jedla tradiční aglio olio. S přídavkem oliv a sušených rajčat se to jistě stává delikatesní dobrota!
Hele to zní zajímavě, s těma olivama a sušenýma rajčatama to bude určitě chutný. Zkusím to udělat nějakým verčím.
Wow, to vypadá fakt skvěle a hlavně rychle. Aglio olio mám moc ráda, určitě tohle zkusím uvařit příští víkend.