Thajskou kuchyní inspirovaný pokrm, ve kterém se snoubí báječná chuť tenkých hovězích plátků se zeleninovým salátem vás určitě dostane.
Potřebujete:
✿ 400 g hovězí svíčkové
✿ 1 lžíci oleje
✿ sůl, pepř
✿ 1 okurku
✿ 1/2 cibule
✿ 5 cherry rajčat
✿ 50 g čínského celeru
✿ 1/4 hrnku vody
✿ 3 lžíce cukru
✿ 1 lžičku chilli
✿ 1/2 hrnku listů máty
✿ 1 stroužek česneku
✿ 2 lžíce rybí omáčky
✿ 2–3 lžíce limetkové šťávy
✿ olej
✿ čerstvý koriandr nebo petrželku
1. Maso nakrájejte na plátky, potřete je olejem, osolte a opepřete a nechte odležet. Cibuli, celer a okurku nakrájejte na tenké proužky, rajčata na poloviny. Maso grilujte nebo smažte na pánvi asi 20 minut. Nechte 10 minut uležet a poté nakrájejte na tenké plátky.
2. V kastrolku ohřejte vodu s cukrem a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak přelijte do větší mísy, přimíchejte prolisovaný česnek, rybí omáčku, limetkovou šťávu a chilli a nechte vychladnout.
3. Přidejte okurku, cibuli, rajčata, čínský celer, podrcenou mátu a nakonec plátky masa. Vše lehce promíchejte a ozdobte bylinkami.
Jak dokonalé! Grilované hovězí v thajském stylu je kombinace, kterou určitě musím ochutnat. A ty čerstvé bylinky tomu dodají ten správný šmrnc!
Tyjo, to zní fakt parádně! Z thajské kuchyně jsem ještě moc nezkoušela, ale nemůžu se dočkat, až si to s partou uděláme na grilovačce!
To vypadá úžasně! Už se těším, až to vyzkouším doma. Miluju kombinaci chutí thajské kuchyně a tahle receptura vypadá dokonale!