Králičí maso je jemné, zdravé a vhodné i na řízky. V kombinaci s česnekem získává příjemnou chuť, která překvapí svou lahodností. Tento recept nabízí lehkou a chutnou alternativu klasického řízku.
Ingredience:
4 plátky králičího masa
3 stroužky česneku
hladká mouka
strouhanka
2 vejce
sůl
pepř
olej na smažení
Postup:
Králičí maso lehce naklepejte a potřete prolisovaným česnekem, osolte a opepřete. Maso obalte postupně v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
Na pánvi rozpalte olej a řízky smažte dozlatova z obou stran, asi 4 min na každé straně. Hotové řízky nechte na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.
Doba přípravy: 35 min
Cena: 220 Kč
Králičí řízek jsem ještě nezkoušela, ale to s česnekem zní fakt dobře. Možná to vyzkouším o víkendu!