Klasická hrachová polévka je nejen lahodná, ale také výživná.
Ingredience:
250 g sušeného hrášku
1 cibule
2 mrkve
2 brambory
1 l zeleninového vývaru
2 rohlíky
sůl
pepř
lžíce másla
2 stroužky česneku
Postup:
Hrášek namočte na několik hodin. Na másle osmahněte cibuli a mrkev. Přidejte nakrájené brambory a opláchnutý hrášek. Zalijte vývarem, osolte a opepřete. Vařte asi 30 min, dokud hrášek nezměkne.
Polévku rozmixujte na hladkou konzistenci. Kdo má rád v polévce také uzeninu, může přidat kousek opečené klobásky nebo na kostičky nakrájené uzené. Druhá varianta je s přídavkem 150 ml smetany. Nakonec ozdobte opečenými kostičkami rohlíku.
Doba přípravy: 45 min
Cena: 80 Kč
Líbí se mi jednoduchost receptu a myslím, že ta konzistence po rozmixování bude úžasná.
Hrachová polévka je takový klasický pokrm, který krásně zahřeje v zimním období. Mrkev a brambory do ní dodají skvělou chuť.
Často dělám podobnou polévku doma, ale nikdy by mě nenapadlo přidat do ní uzeninu. Musím to vyzkoušet!
Hrachová polévka vypadá skvěle a určitě vyzkouším tu verzi se smetanou, to musí být delikátní!