Sýrový sendvič zachutná i dětem.
Suroviny:
4 plátky chleba (nejlépe toustového)
100 g sýra (čedar nebo gouda)
1–2 rajčata
hrst čerstvého salátu
máslo na potření chleba
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej
balzamikový ocet
Postup:
Rajčata omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Salát opláchněte a osušte, pokud používáte větší listy, můžete je natrhat na kousky.
Sýr nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte.
Plátky chleba z jedné strany přetřete tenkou vrstvou másla. Máslo pomůže vytvořit krásně křupavou krustu při opečení.
Na jednu stranu každého plátku chleba (na tu bez másla) položte plátky sýra.
Na sýr dejte plátky rajčat a podle chuti je jemně osolte a opepřete. Můžete přidat i pár kapek olivového oleje nebo trochu balzamikového octa pro lepší chuť rajčat.
Na druhou stranu sendviče položte připravený salát.
Sestavený sendvič dejte na pánev s trochou másla a opékejte na střední teplotě asi 3–4 minuty z každé strany, dokud nebude krásně zlatavý a křupavý a sýr uvnitř roztavený.
Hotový sendvič opatrně rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny a ihned podávejte. Můžete ho doplnit lehkým salátem z čerstvé zeleniny.
Miluju sýry a rajčata! Tenhle sendvič bude na mém seznamu receptů na rychlé večeře. Už se nemůžu dočkat, až ho zkusím.
Recept vypadá super na zdravý oběd nebo rychlou večeři po sportu. Čedar je můj oblíbený sýr, takže určitě vyzkouším!
Hmm, tenhle sendvič bych si mohla udělat, až se vrátím z práce. Miluju křupavý chléb a kombinace sýra s rajčaty je skvělá!