Klasická bageta s křupavou kůrkou, kterou zvládnete i doma.
Ingredience:
● 500 g hladké mouky
● 300 ml vody
● 7 g droždí
● 10 g soli
Postup:
Smíchejte mouku s droždím a solí. Přidejte vodu a vypracujte těsto. Nechte kynout zhruba 60 min. Poté těsto rozdělte na tři části a vytvarujte dlouhé bagety.
Nechte je ještě 30 min kynout. Bagety pečte v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 25 min, dokud nebudou zlatavé.
Příprava: 2 hod
Cena: 25 Kč
Bagetu jsem vždycky považovala za něco, co se dá koupit jen v pekárně. Tohle mě opravdu láká zkusit! Děkuji za podrobný recept.
No to fakt musim zkusit! Křupavá bageta je ten nejlepší základ pro večeři. Už si představuju, jak to voní po domě.
Ráda bych si tento recept vyzkoušela o víkendu. Věřím, že vůně čerstvých baget nám doma vytvoří příjemnou atmosféru.